Omgeving

De Hanzestad Zwolle is een bezoekje meer dan waard! Trek er gerust maar meer dagen voor uit, want één dag is niet voldoende om de stad te beleven.

Zwolle heeft een historische binnenstad met veel bezienswaardigheden, zoals Museum de Fundatie, de Peperbus, de Sassenpoort en Waanders in de Broeren, restaurants die geroemd worden om hun culinaire hoogstandjes zoals De Librije, gezellige terrasjes en kroegen, een gezellige binnenstad met gastvrije winkeliers en natuurlijk volop mogelijkheden voor een avondje uit, zoals theater Odeon de Spiegel.

Ook staat Zwolle bekend om zijn evenementen. Bevrijdingsfestival Overijssel, Thorbeckegrachtfestival, Halve Marathon van Zwolle, Zomerkermis, etc. etc. De lijst van evenementen in Zwolle is bijna onuitputtelijk. Ze trekken bezoekers van heinde en verre, maar ook de Zwollenaren zelf komen er graag.

Wie geïnteresseerd is in kunst en cultuur, zit in Zwolle goed. Denk hierbij aan Museum de Fundatie, theater Odeon, De Spiegel, Poppodium Hedon, Stedelijk Museum Zwolle, Filmtheater Fraterhuis, Zwolle heeft het!!